Verhuurders

image_pdfimage_print

Graag staan wij u bij om uw woning met zorg te verhuren. Wij zoeken voor u de juiste huurder omdat het verhuren van onroerend goed een kwestie van vertrouwen is.

Onze standaard werkzaamheden zijn:
– fotografie van de woning (indien noodzakelijk)
– Uitgebreide screening van de kandidaat huurder(s)
– Huurders verklaring van vorige verhuurder
– Benaderen van potentiële kandidaten
– selectie van kandidaten, inclusief credit check
– adverteren op onze eigen website en diverse verhuur websites
– persoonlijke begeleiding bij bezichtigingen en opleveringen
– zorgvuldige persoonlijke contractvorming
– innen van 1e maandhuur en borgsom
– uitgebreide in- en uitcheckrapportage (procesverbaal van oplevering en foto’s)
– eindinspectie.

Belt u ons gerust voor een vrijblijvende afspraak. Wij komen graag bij u langs om alle mogelijkheden te bespreken.

Wij werken op basis van NO CURE NO PAY !
Vanzelfsprekende nazorg Mocht u, ondanks alle zorg die wij aan het verhuur traject besteed hebben, na de sleuteloverdracht toch nog tegen onvoorziene omstandigheden aanlopen dan helpen wij u uiteraard bij het oplossen daarvan.

Onderstaand vindt u enkele veelgestelde over woningverhuur bij Kievit:

Huurprijs:
Hoe is de huurprijs opgebouwd?
Huurprijzen die op onze website genoemd zijn, zijn altijd exclusief gas, water, elektriciteit en specifieke huurderslasten. Specifieke huurderslasten bestaan uit kabel, internet en telefoonkosten en gemeentelijke heffingen. Huurprijzen genoemd op onze website zijn nagenoeg altijd inclusief servicekosten tenzij anders vermeld op onze website. Gemeentelijke heffingen voor de huurder bestaan uit rioolrecht, afvalstoffenheffing, waterschapsbelasting.

Aanbieden van een gestoffeerde of gemeubileerde woning:
Wat zijn de  verschillen tussen gestoffeerde en gemeubileerde woningen?
Gestoffeerde woningen zijn voorzien van vloer-, wand- en raambekleding en verlichtingsarmaturen. Gemeubileerde woningen zijn daarnaast nog voorzien van een volledige inventaris.

Tijdelijke huurperiode:
Wat is een tijdelijke huurovereenkomst?
Bij een tijdelijke huurovereenkomst is er een begin- en einddatum in de huurovereenkomst opgenomen. Op de einddatum dient de huurder de woning daadwerkelijk op te leveren.

Waarborgsom:
Moet de huurder een waarborgsom betalen?
De huurder verplicht zich een waarborgsom te betalen bij aanvang van de huurperiode meestal is dit een borgsom van één huurmaand, mogelijk twee tot drie huurmaanden Deze blijft, bij voorkeur, in beheer op derde rekening van Kievit Makelaardij & Housing services.

Aanpassingen voor ingang huur:
Moet de verhuurder zijn nutsvoorzieningen, internet/tv en andere abonnementen opzeggen/afmelden?
De verhuurder dient zich zelf af te melden of abonnementen op te zeggen tenzij in de huurovereenkomst anders is overeengekomen. Wij noteren ook op onze inspectierapporten de meterstanden op het moment van ingang van de huurovereenkomst.

Tuinonderhoud:
Is tuinonderhoud verplicht voor de huurder?
De tuin maakt deel uit van het gehuurde. Deze dient in de staat te blijven waarin de huurder hem heeft aanvaard. Dit wordt vastgelegd in het inspectierapport en er worden digitale foto’s gemaakt van de staat waarin de tuin zich bevond bij oplevering. Het dagelijks onderhoud van de tuin is voor de huurder. Wij adviseren, wel het jaarlijkse grootonderhoud door u als verhuurder te laten doen.

Als de woning die u verhuurt te koop staat:
Is de huurder verplicht mee te werken aan bezichtigingen?
Ja, de huurder is verplicht bezichtigingen toe te staan. Dit wordt altijd in de huurovereenkomst vermeld. Er zal een afspraak gemaakt worden tussen de partijen.

Verhuur op basis van de leegstandswet:
Wat is de leegstandswet?
De leegstandswet is een door het Ministerie van VROM aangenomen wet om huiseigenaren die vanwege langdurige verkoopperiode twee woningen bezitten de gelegenheid te bieden één woning te verhuren voor een minimale periode van 6 maanden en een maximale periode van 5 jaar. Waarin de verhuurder bij verkoop van het pand een opzegtermijn heeft te handteren van drie maanden. De huurder heeft meestal na zes huurmaanden een opzegtermijn van een huurmaand. Bij tijdelijke verhuur op grond van de Leegstandswet gelden de normale huur beschermregels niet. De huurder heeft dus geen bescherming bij beëindiging van de huur.

Heeft u meer vragen?
Neem dan gerust contact met ons op via 040-2230295 of via het contactformulier.